PARVEKEREMONTIT

Julkisivuremontin yhteydessä kannattaa kartoittaa parvekkeiden kunto. Varsinkin vanhoissa kerrostaloissa parvekkeiden rakenteet ovat saattaneet heikentyä, ja siksi niiden tukirakenteet on hyvä tarkastaa säännöllisesti. Satsaus parvekkeeseen on suora panostus asunnon arvoon, sillä uudistettu julkisivu ja parveke nostavat välittömästi huoneiston hintaa asuntomarkkinoilla.
Parvekkeen remontoimiselle on kaksi vaihtoehtoa. Remontti voidaan tehdä säilyttävänä peruskorjauksena, jolloin betonirakenteen kunnostetaan ja parvekkeen pinnat uusitaan. Parvekkeen varsinaiset rakenteet jätetään kuitenkin koskemattomiksi. Peruskorjaus sopii rakennuksiin, joiden julkisivu ja parvekkeet kaipaavat pelkästään kevyttä pintaremonttia.

Jos rakennukselle tehdään kokonaisvaltainen julkisivuremontti, myös parvekkeet kannattaa rakentaa kokonaan uudestaan. Remontissa parvekkeiden kantavat rakenteet uusitaan kokonaan. Kattava parvekeremontti takaa sen, että rakennus säilyy hyväkuntoisena vuosikymmeniä eteenpäin. Julkisivu- ja parvekeremontin yhteydessä kannattaa uusia myös rakennuksen katot ja ilmanvaihto. Näin vanhat heikentyneet rakenteet eivät pilaa rakennuksen uusia osia.

Parvekkeiden uusimisen yhteydessä parvekkeille kannattaa asentaa samalla lasitukset. Lasitus on panostus paitsi rakennuksen ulkonäköön myös terveyteen. Rakennusten kuntokartoituksissa on todettu, että lasitus pidentää parvekkeen ikää jopa vuosia. Kosteus ei pääse talon rakenteisiin, kun parveke on suojattu tuulelta ja vesisateilta. Laadukkaasti tehty julkisivu- ja parvekeremontti pitää rakennuksen hyväkuntoisena pitkälle tulevaisuuteen.

 

Teitä palvelee

  joonas.tarkkonen@sjrrakennus.fi

  050 324 7240

 

Jätä viesti tai pyydä tarjous

Jätä meille viesti alla olevalla lomakkeella. Huomaathan täyttää tähdellä merkityt kentät lähettääksesi viestin